Onze regio bruist en bubbelt. Er is het hele jaar door ongelooflijk veel te doen. Ter inspiratie geven we je graag een doorkijkje in wat je allemaal kunt beleven in onze omgeving.

Natuur

Onze Bed & Breakfast bevindt zich aan de rand van het prachtige natuurgebied De Rottige Meente. Wat ooit een enorm veenmoeras was, hebben mensenhanden gemaakt tot wat het nu is, een rijk natuurgebied met een boeiende cultuurhistorie. Boeren, verveners en rietsnijders gaven het in de loop van eeuwen zijn opvallende structuur: lange percelen afgewisseld met stroken water. Je vindt er karakteristieke windmolens, historische sluizen, bijzondere draaibruggetjes en oude veenhuisjes. Je kunt hier prachtige wandelingen, fietstochten en kanotochten maken.

Een kilometer of zeven verderop beginnen de Weerribben. Genoeg te kiezen dus voor mensen die graag genieten van de rust en de natuur.

Actief

Voor wie graag actief bezig is, is er genoeg te beleven in onze regio:

  • Wandelroute over het Boswachterspad (16,6 km)
  • Wandelroute Laarzenpad (2,9 km)
  • Wandelroute Oranjewoud (12,5 km)
  • Wandelroute de Weerribben (3,2 km)
  • Wandelroute Laarzenpad de Weerribben (3 km). Let op: Deze route is gesloten tijdens het broedseizoen, van 15 maart tot 15 juli.
  • Fietsroute Brandemeer (45 km)
  • Audio-fietsroute Weerribben (38 km). Maak door middel van deze audiotour kennis met dit natte veenlandschap door de ogen van onder andere de schilders Anton Mauve, Paul Gabriel en Vincent van Gogh en hedendaagse fotografen als Patrick Nijhuis en Han Singels.
  • Op deze pagina vind je nog veel meer geweldige beleefroutes om te wandelen of te fietsen.
  • Mountainbikeroute Kuinderbos (30 km)
  • Een waterrijkgebied als de Rottige Meente is natuurlijk bij uitstek geschikt om per kajak te verkennen. Wist je dat je bij ons in de buurt ook kajaks kunt huren?

Speciale tip: vergeet niet om bij een wandeling of fietstocht door de Rottige Meente een bezoekje te brengen aan de Vogelkijkhut voor niet bestaande vogels.

Cultuur

Liefhebbers van kunst kunnen we aanraden om naar het Jopie Huisman Museum in Workum te gaan, naar het Belvedere in Heerenveen of het Fries Museum in Leeuwarden.

Wat we ook echt kunnen aanbevelen, is een bezoek aan het Wouda Gemaal, het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Dit stamt uit 1920 en staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze monumentale stoomreus wordt bij te hoge waterstanden nog altijd ingezet door Wetterskip Fryslân om te zorgen voor droge voeten in Friesland.

Of denk eens aan het Fries Scheepsvaartmuseum in Sneek, het Schaatsmuseum in Hindeloopen of het Eise Eisinga Planetarium in Franeker.

Culinair

Eén van onze lievelingsplekjes voor een lekkere koffie met appelgebak of een heerlijke lunch, is de Theetuin bij Molen De Rietvink, midden in de Rottige Meente. Zij zijn in het seizoen open op zaterdag en zondag.

Verder zitten er in onze omgeving veel leuke restaurants. Kijk bijvoorbeeld eens naar De Fûke in Echten.

Voor kinderen

Kinderen vinden het fantastisch om Hulpboswachter in de Weerribben te zijn. Of wat dacht je van de Kabouterpaden in de Weerribben of in het Kuinderbos?

We vinden het hartstikke leuk als je onze website deelt met anderen: